Lyssna in hösten

Henric de la Cour – Hank Solo Skriet – Glömska och åska Anna Ternheim – Solitary Move M83 – Midnight City Samling – Dra täcket över huvudet Tom Waits – Bad As Me Deportees – Islands & Shores



Bryta

"Jag tror att vi ska läsa sådana böcker som sårar oss och genomborrar oss. En bok ska vara ishackan till den frusna sjön inom oss." - F. Kafka

det var min morfars fars

Du berättade för mig om hur våra hjärtan omedvetet vill slå i takt till rytmer vi hör. Pulsen slår nu i takt till mitt nyligen ärvda fickur. Du talade självklart om musik. Men är inte tickandet av något så föråldrat, fastän fortfarande funktionellt, musik - då vet jag inte vad. Det är ett av världens vackraste ljud. Det hörs hela tiden, men från tid till tid blir det så självklart i vår tillvaro att vi faktiskt måste anstränga oss för att höra det. Trots hur konstant musiken än är, tröttnar jag aldrig.


Jag är skyldig

Jag börjar smått undra, i andan av Josef K., vems sida lagen faktiskt står på. Tydligen så är jag vid lag obligerad att lämna uppgifter om mig själv till Rävfällan (alias jag använder för att slippa vidare anklagelser). Jag förstår inte varför det är så bråttom, jag menar, inte kommer Rävfällan ha någon nytta av mina uppgifter, eller bli intresserad av mig. Rävlyan handlar ju trots allt om att bringa fram djuret inom sig, vilket jag starkt tar avstånd från. Visst är en stark barriär användbart, men inte en massa rävar som tränats att bita hårt. 
I alla fall fick jag idag påminnelse nummer två av Rävfällan. Det första brevet jag fick av dem skummade jag mest igenom för att sedan kasta. Bara genom att se på kuvertet insåg jag att det inte var något för mig. Sedan fick jag en påminnelse för några veckor sedan, som jag helt glömde bort att ens öppna. Och vad dimper ljudligt ner genom brevinkastet idag om inte påminnelse nummer två? Det kanske är dags att öppna och läsa nogrannt.
Inte vill jag att det här ska vara det enda symboliska för att ha fyllt vuxen. Något roligare kan man väl få i sitt brevinkast? Det finns tillräckligt med dumma rävar där ute som bara väntar på träning. Jag är inte en av dem och tar likt Siddharta avstånd.

Det börjar här

Mina syskons moder kallas Klytaimnestra och jag hatar henne med hela mitt hjärta. Därför ska jag klippa det band jag vägrar tala ut högt. Denna värld är inte tillräckligt stor för att rymma henne, mig själv och mitt hat. Genom att göra mig av med det förstnämnda, stillar jag det sistnämnda av självverkan.


Byta glödlampe-skämt för en gångs skull roligt

- Hur många freudianer krävs det för att byta en glödlampa?
- Två. En som skruvar på glödlampan och en som håller min penis....mamma....stegen.

Noruwei no mori


"I don't know, I was really drunk at the time."

Erinrar mig sista sommaren och hur vi dansade, packat bland folk, till Two Door Cinema Club. Jag i mina lortiga, tejpade skor - tur att de var bruna ursprungligen. Jag med vattenflaskan vi fyllt upp med vin i handen. Den som det nu för tiden är omöjligt att dricka vatten ur, utan att känna lite smak av den sista sommaren. Smak är sällan ett evigt minne, men här sitter den vita smaken tydligt kvar. Ni dansade, jag dansade. Jag gillar egentligen inte att dansa så värst mycket, men här hade jag inte kunnat tänka mig att göra något annat. Jag minns hur bristen på ordet fräsch, som ändå inte bär något större värde att uttalas, låg i luften. Och hur fantastiskt var inte det? Ingen brydde sig, det fanns knappast en 'fräsch' jävel där. Och fanns det en, så hade han snart dansat av sig det. Spirituosan gjorde sitt bland allt folk och vi dansade lyckliga.

"Jag gillar att finnas, alltså tänker jag mycket" - H

Ibland får jag höra att jag tänker för ofta. Jag tror det grundar i att jag förlitar mig på uttrycket Cogito, ergo sum lite för mycket. Mitt behov av att finnas, inte ses och höras - det är en stor skillnad, kan vara aningen för stort. Men som alla andra icke gravt självdestruktiva människor har jag ett behov av att existera. Jag gillar att existera, därför tänker jag lite extra på allt. Jag tycker om Descartes, men drar det steget vidare: Jag gillar att finnas, alltså tänker jag mycket. Som det här till exempel - jag antar att jag tänker för ofta.

and life flows on within you without you

Ena sekunden regnade det inte, inte andra heller, men tredje slog det ner som om gudarna fallit djupt ner i den svarta gallans temperament. Vi stannade upp och frös till som två statyer. Redo... Det enda som skulle vara torrt efter vår vistelse i regnet var din hand i min och möjligtvis marken under våra skor... för rening.

RSS 2.0