Se vad jag sett

Just det. Jag såg den vackraste filmen jag sett på längre, igår. Never Let Me Go. Oerhört missledande titel, som för tankarna till den där klyschiga kärleksfilmen som filmen i fråga verkligen inte är. Visst, filmen spelar på ett romantiskt triangeldrama, men, nu kommer det: i ett dystopiskt England! Filmen är rik på fynd från den framtid vi aldrig sett och lyckas verkligen gestalta de känslor vi aldrig känt. Ta och se den!
Filmen, som är från 2010, är baserad på en relativt ny bok. Kanske något man borde läsa? På tal om böcker lånade jag Gregorius idag, spännande. Nog om det, jag ska ha lite sömn inatt. Puss

Pffff ffff ffjffjuhu

Jag undrar om man behöver oroa sig över sin förmåga att vissla, då folk tror att man busvisslar på dem, när man faktiskt försöker vissla med till Light My Fire-riffet. Vad tror ni?
Kom på mig själv med att gå och vissla med i det, under en promenad genom ett folktätt city. Som ett plåster på ett blåmärke kan jag nöja mig med att jag kanske omedvetet lyckades få några människor att känna sig uppskattade.

Idag var en fin dag, liksom igår

Tjugo kronor och de har James Dean-kuddar på Chilli, måste matcha
och jag hittade aldrig villorna på Nordengatan igår, men istället
slog jag mig ner på en mysig bänk och skrev för allt det är värt.

Det heter ju faktiskt Facebook

Jag tycker facebook borde lansera en checka in i böcker-funktion, jag menar, var man är till sinnet gör väl åtminstone halva stället. Ska i alla fall lägga mig och checka i på en grekisk ö nu. Eller Athen? Japan? En annan dimension? Vinplantage i Frankrike? Gissa vad jag läser och vinn något fint... Ha det finast, var än ni är! Puss peace

Definiera mig

Det kliar i den vänstra kammaren och orkidéerna blommar. Jag ser bak mot att tala in för andra tre gånger kommande vecka. Borde skaffa mig ett par sådana glasögon med lösnäsa och mustasch, tror det skulle kännas mycket bättre med dem på. Jag tycker att chockterapi är dumt men det är minst lika dumt att ha fördomar om att folk med symetriska frisyrer är tråkigare än folk med assymetriska. PS. är grymt pepp på Melancholia.

Med solen uppe flyter tankarna trögare

Har funnit den roligaste och jobbigaste göran på länge: att skriva sonetter. Det är svårt, men ack så kul. Har inte lyckats få ihop en hel ännu, men har börjat på tre... hehe. Har faktiskt ett tema på dem, så lyckas jag få ihop fler än sju stycken på detta tema någon gång i livet, tänker jag försöka få mina alldeles egna Slakthussonetter publicerade.
Hoppet är min kompis.

The Velvet Underground - The Murder Mystery

Tänk dig en blandning mellan The Doors och en nyhetssändning, allt ihopklämt i en protopunk-tripp med lite Scooby Doo-vibbar.

Musiken

Känner mig alltid så... otrogen när jag lyssnar på Rolling Stones. Måste sluta, det känns fel. Nu blir det lite Rubber Soul. Fint. Puss

Talar du spanska?

"Ateo, gracias a Dios"

Undrar om

kaffe klockan så här dags är försent...

lite senare: det var det sannerligen inte. Trodde jag hade glömt bort hur det smakade - det var säkert tretton timmar sen jag drack det - men det hade jag icke. Hoppas inte denna kopp ljuvligheter förstör mina drömmars natt. Bara de kan sova så är det lugnt med mig, jag kan drömma i vaket tillstånd. Gör plats, Breton, här kommer jag.

Oidipuskomplex


Spelet är förlorat

"You have my sympathies, then. You have not yet learned that in this life you have to be like everyone else - the perfect mediocrity; no better, no worse. Individuality's a monster and it must be strangled in it's cradle to make our friends feel confident.
You know, I've often thought that the gangster and the artist are the same in the eyes of the masses. They are admired and hero-worshipped, but there is always present underlying wish to see them destroyed at the peak of their glory."

Lagom absurt

Ibland när jag är någorlunda trött och (därför) tämligen vågrät, kan jag få för mig att läsa lite på wikipedia. Ibland om kända personer, religiösa företeelser eller något plockat ur mytologin. Men oftast blir det att jag läser lite om en historiskt kulturell epok eller en gren inom filosofin. Denna sena timme bestämde jag mig för att jag saknade kunskaper om något jag antecknat för ett par veckor sen, men inte kollat upp, nämligen absurdism. På jakt efter detta kom jag in på wikipedia- sidan för ett band vid namn Absurd.
Nyfiken som jag kan vara läste jag lite försiktigt. Tydligen så är de ett nazi-metalband, som är kända för att alla medlemmarna i bandet mördat en klasskamrat. Lagom absurt. De får spela musik och jag får drömma om nazi-mördar-musiker med läskiga masker (de har ju bergis masker!). Det brukar väl heta att man lär sig något nytt varje dag? Något nytt lärde jag mig sannerligen, vare sig jag ville eller inte. Absurdismen får vänta till imorgon kväll.

Följetong: klagomål

Att tappa lusten till att skriva är som att få vätskebrist. Check, check. Har förmodligen läst och druckit alldeles för lite. Kom på mig själv med att vända blad utan minsta intresse fram till kultur jämte nöjes-delen i NT i morse. För att komma in i rätt bana tror jag att jag ska dra mig tillbaka med lite körsbärsnektar och en bok. Puss

Sexordsnovellen, framtiden?

"Lie detector glasses perfected: civilisation collapses."
- Richard Powers

Dröm lite vettja

Såg Dogma idag. Den var intressant på fler än underhållande plan. Så intressant i vissa avseenden att jag funderade för några sekunder att hoppa på en teologisk utbildning efter gymnasiet. Varför inte? Jag har alltid tänkt att jag ska lägga någon sorts grund i min karriär inom journalistik, men samtidigt plugga filmvetenskap eller annat intressant vid sidan av. Nu kanske teologi också? Är även sugen på någon sorts litteraturvetenskap. Lyckas jag skapa mig ett namn genom journalistiken lär väl inte professor i någon kulturvetenskap ligga allt för högt upp på hyllan, när jag väl pluggat ordentligt. Hej ungar, man måste ha visioner!

Här dikterar de dödligas dogmer

Jag kanske borde sluta tycka synd om mig själv och börja skriva något. Kanske spekulera lite kring moderna tolkningar av de sju dödssynderna. Jag innehar ett nästintill fanatiskt intresse för de sju och i önsketänkande banor kommer ett av mina livsverk behandla dessa (det får nog fan bli en heptalogi!).
Jag kan verkligen inte förstå varför ingen klassisk kompositör tagit sig an att komponera sju olika stycken, ett för varje dödssynd! Eller, finns det någon som gjort det? Upplys mig kamrater, då vill jag höra detta. Jag kanske kan skriva en guide. En guide över sju sätt att begå varje dödssynd. Det skulle bli typ... många olika synder. 
Inte orkar jag skriva alltför mycket ikväll. Skall istället spendera resten av kvällen med att lyssna på ett av vårt lands mest underskattade band. De gick från ett gäng hardcore-punkare till rockare och rör ständigt om i sin välsmakande blandsaft med bland annat hip-hop och dansant elektronisk musik. Tänker inte nämna vilka björnar det är jag talar om.
Annars är jag extremt sugen på att se Howl. Jag älskar Ginsberg och dikten. Jag älskar trailern och James Franco och John Hamm är inte helt fel han heller. Fast frågan är om jag orkar se den ikväll. Puss

jag vill vill vill vill se


Lack of Talhalsröst

Har ont i en viktig del av kroppen, vilket försvagar min förmåga att uttrycka mig i hörbara ord. Tror att det kan bero på ett virus, som i sin tur kan ha något att göra med att jag kastade halsduken ett par veckor för tidigt. Nu behöver jag inte känna mig som en fullständig mes när jag får impulser att skrika högt, men inte vågar, då jag nu fått en ond ursäkt. Önskar att vatten kunde släcka denna brand lika enkelt som det släcker andra bränder av samma mått. Förresten, vad fan finns halstabletter för? De funkar inte ett dugg. Då funkar Tictacs eller kaffe minst lika bra. Blöh

Nu ska jag mosa frukter och förtära, för att sedan ignorera att plugga (dock lite kul, skriver om James Dean och nittonhundratalets arkitektur) och läsa lite. Sovmorgon imorgon inom en guldig parentes. Puss

Glassssssssss

När ska de öppna en Häagen-Dazs-bar för oss glass-alternativa?

Genial ungdom



Japanther – River Phoenix
Sold your souls down in Hollywood, one by one
Walking towards North Hollywood, now they know your name
River Phoenix, didnt mean it

skrift är frihetens språk


Ord för liv


Skriver utkast, river ut fast
ingen klagar, hennes lagar
är så vassa, tid att passa

Trycker livet, tar för givet
ingen läser hennes pjäser

I hemlighet, ja, ingen vet
kittlar hennes ord succén

Jag frågar er

Är hungern något abstrakt, eller faktiskt konkret?

Skräcken

Jag drömde att jag släpades in i rum 101. Innan jag fick gå min rädsla till mötes, vaknade jag. Det får mig att undra över om mina största farhågor innebär verkligheten. Skulle det inte vara verkligheten så skulle det kunna vara att verkligen bli blottad inför massa människor (mest fysiskt tror jag), vakna upp i Förvandlingen, eller helt enkelt ett möte med en clown (det mest troliga).
Vad tror du att du skulle möta i rum 101? Eller, tydligen ska man ju innerst inne veta vad man själv kommer att stå inför... Nu ska jag i alla fall känna mig säker, lyssna lite på Elvis (för omväxlingens skull, det händer inte ofta) för att sedan läsa lite om den abstrakta expressionisten som fått smeknamnet Blåskägg och till slut sova. Puss

nu börjar det likna något

Längtar mer än längtan själv efter de nya tvåhundrakronossedlarna!

Money can't buy me love, nä nä, men däremot en Ingmar Bergman-box, limiterad utgåva (23 disc)!

PS: Sällsynth!

Jag har namnsdag om en kvart

Känner mig lite som Thea i 'Riten', jag har ingen koll på min ålder. Jag vet åtminstone att jag är fast i ett tvåsiffrigt tal. Även att jag befinner mig i en helt onödig ålder. Är inte heller säker på vilket datum jag är född, tydligen. Har bara trehundrasextiofem olika datum att  fylla år på, så det är väl inte så värst farligt. Får vara beredd och komma ihåg datumet när folk grattar mig. 

Förresten. Jag tror att åldern är lite av ett fängelse och din medvetenhet fängslar dig. Jag kan ha manövrerat den största fängelseflykten någonsin. Kanske. Godnatt

Hör inget annat än joy

Jag vill skapa och känna likt "åååh, jag har aldrig känt mig så levande förut!". Säg mig, är det en simpel klyscha eller en vedertagen känsla? Min essens strävar i ALLA fall efter att uppleva denna. Ikväll ska jag måla lite och hoppas komma i någon närhetsradie. Puss

Ajojöj

Jag kan vara din Lukas i himlen med diamanter, låt oss göra det John hade ämnat för oss. Säg mig hej, vinka de bortglömda tårarna farväl. På en bro över en flod som begynnar med k står vi och spottar på alla ideal, ser dem flyta iväg (du trodde mig inte när jag sa att jag såg några av dem bli uppätna av en blå jättekrokodil!!!). Uppför en trappa byggd på okokad spaghetti fortsätter vår tripp, till den syntetiska hilmen. Alla moln av glas. Glashimmeln är vår farstu, och eftersom vi efter en omtumlande kväll tappat bort nyckeln sover vi i farstun. Godnattpuss

Verkligen

Själsmasturbatörer, vålnader, teateruppsättningar, huvudspöken och DINA MINA ALLAS barn. Lögner, sanningar, kinesen med stolen, JUL och jag som läst/sett alldeles för lite Shakespeare tänker direkt på denne i vissa förhållanden... det finns få regissörer som kan få mig att inte tröttna av maraton likt dessa... och jag har alldeles för lite för att komma med för en recension eller en analys så jag bara spånar lite... och i min stillhet reflekterade jag över hur det hela sakta gled in i ett drömspel.
Det här kom uppenbarligen ingen vart. Puss

Dito, PJ


Jag försöker ställa in min sinnesradio på rätt kanal

*bzzzrwiioopzzzzz*...allt han behöver är ett par koppar kaffe och lite frisk luft om dan... *ksschwuoolz* ...att du inte kan börja spela fotboll... *pfpfpfpzzz* ...böcker överallt, precis som jag tänkt mig att ditt rum ska se ut... *vrrkazzzzioooff* ...snygg jacka, var har du... *spfffff* ...och så tar vi ett djupt andetag och sänker våra mentala gardar... *bjzzzzsh* ...bara en tonårsidol, kommer snart var ur...

Jag, frukt

Äpplen är för runda, bananer för långa. Skulle jag vara en frukt, skulle jag dessutom vara något mer exotiskt (jag menar,  jag har ju förfan bruna ögon!), kanske en ananas. Taggig på utsidan, lite svår att nå, tills man verkligen smakat min riktiga sötma. Fast med tanke på hur jag ibland öppnar mig här, i olika små yttranden, är jag förmodligen en redan uppskuren ananas. Kanske skivor i en konservburk!  

Annonsen

*plingpling*

- Hej! Var det du som ringde om annonsen? Stig på.

- Man tackar. Jo, visst var det jag. Du ljög upperbarligen inte i annonsen.

- Nu förstår jag inte vad du syftar på. 

- Kom igen tjejen, så utmanande som du ser ut så förstår du väl precis!

- Hahaha, vad rolig du är!

- Det får jag ofta höra. Men, jag förstod det som att du hade ett helt rum inrett just efter vår aktivitet, visa mig det?

- Ja, det är väl inte oanständigt va? Jag menar, för folk med vårt intresse. Här ska du få se...

- Nej inte alls! Nästan lite gulligt tycker jag. Nämen, vad fint!

- Skönt att höra. Kom, sätt dig här, så börjar vi direkt! Du gillade att vara svart, eller hur? Då kan jag vara vit, det blir fint.

Så spelade de ett helt parti. Värdinnan vann.
I'm into rock, electronic, indie, swedish and alternative, including:
Massive Attack, Cornelis Vreeswijk, The Doors, Radiohead, New Order, Brian Eno, Glasvegas, Tricky, David Bowie, PJ Harvey, The Divine Comedy, Mark Mothersbaugh, Victor Fedotov, Mariinsky Theatre Symphony orchestra, Flux Pavilion, Beck, Gary Numan, The Black Keys, Young Knives, Crystal Castles, Portishead, Yann Tiersen, The Velvet Underground, Hans Alfredson, Peter Bjorn and John, Flight of the Conchords, Lupe Fiasco, Record Club, Kraftwerk, The Cure, Devo, Aphex Twin, Depeche Mode, Bob Dylan, Zero 7, The Sugarcubes, Pet Shop Boys, Gorillaz, Teddybears STHLM, Magnet, Slagsmålsklubben, TV on the Radio, Benga, The Spiders from Mars, The Black Angels, The xx, The Pains of Being Pure at Heart, Skrillex, Nu Dubstep, Pulp, Philip Glass.
Check out my music taste: http://www.last.fm/user/Starpucks

hets

Inte kan väl en fjättrad nationalist som du stå på dig och välkomna andra kulturer?

Han hittade aldrig en tröja som han gillade

När allt kliar, gör som Iggy,

OBS, jag uppmanar dig inte att kasta dig ut på dessa
sjuttiotusen famnars djup, enbart att skippa tröjan

01.11

-Här växer mossa, hur länge skall jag behöva vänta på ett nytt kontor? Vad mina ögon kan se är vackrare än någon kamera, du har köpt dig en ny jacka. Ränderna på hans slips är sneda för att nattens hemskheter snabbt ska kunna rinna av honom. Med ett förstoringsglas kan man upptäcka parasiter, akta dig för att tjuvkika i titthålet. Sov inte när jag gör det, försök inte vara som jag är, det mår du bara sämre av.

Idiotins slagord

Vrickat sinne, vrickad fot
haltar likt en idiot
vet från ej till till
kan inte stå still
snubblar mot ett massivt gap
faller in i galenskap

Det finns inga offer i din bransch

Jag öppnar mina ögon, mina öron, min mun, vidgar mina känselspröt och iakttar. När jag inte tolkar enligt den linjen du ritat upp, borde du inse: du har skapat något av värde. Något med flera sidor. Det platta är konstigt i jämförelse med de mångsidiga konstverken.
Vissa dagar är jag en badkruka. Jag står kvar på bryggan och fryser. Vågar inte ens doppa tårna i färgerna, tonerna, orden. När jag inte kan förmå mig att se klart, förstå hela den djupa innebörden, tar jag till andra medel. Istället beundrar jag konstnären och dennes tolkning av det något som blivit konstverket. Vad än du har gjort kan vi väl inom fria tyglar kalla det konst, så länge det är bearbetat. 
Har jag nämnt att jag uppskattar ironi? Puss

Massive Attack – Fatalism (Ryuichi Sakamoto & Yukihiro Takahashi Remix)

se så vackert


RSS 2.0