280110

Är snön fortfarande vit när den kolsvarta natten lagt sig? 


brittisk poprock när det blir som bäst

Är det bara jag, eller blir akustiska versioner av låtar alltid lyckade?



(inte för att originalet är dåligt...)

Tja, tagga

Ni som inte redan sitter i Scandinavium (och förmodligen har suttit där och njutit i över en timme), ni som inte suttit och lyssnat på P3 i någon timme nu - TAGGA. P3 Guldgalan sänds på SVT1 kl. 21.30-23.00. Inget att missa! Nu lämnar jag över ordet till Timo.

vitt brons

den här vintern har gett mig tycke för snö, lite åtminstone



Grammisgalan

Grammis-nomineringarna sög i år. Okej. Karin Winther gjorde däremot ett riktigt bra jobb, och även de flesta prisutdelarna. Lite synd att Markus Krunegård inte kammade hem något pris (men det har vi väl P3 Guld till, right?). Däremot förtjänade Fibes Oh Fibes! verkligen sitt pris. Maria Anderssons (Sahara Hotnights) lilla "utbrott" var helt fantastiskt. Speciellt gillade jag hennes åsikt om att juryn ska utse vinnare. Undrar om det var spel? Jag gillade det i alla fall.

Den bästa prisutdelaren var ändå (Howlin') Pelle Almqvist. Vilken man. Hah. Note; han var tidigare tillsammans med Maria Andersson (kul grej att veta). Visst. Amanda Jenssen är riktigt bra. Hon förtjänade helt klart alla priser. Men ändå, när en artist går hem med så många priser (och nomineringar) känns Sverige jävligt tunt på artister. Samma sak gäller Lars Winnerbäck (inte min favorit...) och Kent.

Att sen ta in Jerry Williams var verkligen genialt. Ingen hade kunnat lätta på stämningen bättre än han. Jag gillade hans filosofi om att råd inte är nödvändiga - till Erik Hassle. Inte för att hacka på honom, för han är helt underbar, men hah - hur klär han sig egentligen? Vi låter honom "safta" vidare.

Grammisgalan < P3 Guld. Jag är säker på att P3 Guld kommer ge alla de artister som hade förtjänat sina priser istället. Till exempel Markus Krunegård. Han har en chans att kamma hem årets låt där, då för Hela livet var ett disco. Jag har för mig om att jag röstade på den i alla fall. Sen har underbara Anna Ternheim en chans där också (hoppas jag).

Godnatt och ett trevligt musik-2010!

110110

Jag gav oss tak
Över huvet
Men till vilken nytta?
(när det blåser så)


önska mig lycka till

Nu ska jag göra min första mix-cd.
Det vill säga den här generationens mix-tapes.

Hejdå

Så mörkt, men ändå så upplyst

Jag går längs den upplysta gatan
Det går inte att ignorera allt ljus
Blundar jag blir det bara ljusare
Men det är ingen fantasi
Det ser ut som Vinter
Men det här stället är utom årstider
Det går inte att ignorera allt ljus
Det enda materiella här är jag
Och alla små planeter
Trots allt ljus kan jag inte
Nå en enda glödlampa
Det går inte att ignorera allt ljus
Här går det att stänga av från omvärlden
För omvärlden är inte här
Är det så här oändlighet känns?


bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

RSS 2.0